Telemann Trio's - Paul Dombrecht - Wieland Kuijken

€ 6,61
Aantal

Georg Philipp Telemann : Trios for oboe, bass and treble viol and harpsichord, performed by Paul Dombrecht, Wieland Kuijken and Robert Kohnen

Telemann componeerde voor zowat alle genres: een enorme hoeveelheid kerkmuziek, opera's in verschillende stijlen en genres, orkestsuites voor het hof en de stad en tenslotte een massa prachtige kamermuziek, gaande van solostukken voor viool, traverso en viola da gamba over solosonates met continuo, trio's kwartetten, kwintetten enzoverder.

In elke stad waar hij verbleef was hij ook betrokken bij de organisatie van kamermuziekactiviteiten, zoals bv. de Frauensteingezelschap in Frankfurt. De sonate voor basgamba, concerterend klavecimbel en Continuo en de sonate voor hobo, concerterend klavecimbel en continuo zijn beide afkomstig uit de bundel  Essercizi Musizi. De andere triosonates voor hobo, diskantgamba en continuo behoren niet tot een bundel, maar zijn daarom niet minder mooie voorbeelden van het genre waarin Telemann zo bedreven was. ook getuigen ze van zijn grondige kennis van beide instrumenten en hun technische en expressieve mogelijkheden.

16 andere producten in dezelfde categorie: